Marmaris – My second home

Jokaisella oppaalla on lempikohde ja joskus kohdemaa alkaa tuntumaan kodilta. Mulle kävi näin Marmariksen kanssa. Ensimmäisen kerran saavuin Marmarikseen viikon lomalle moikkaamaan oppaana työskentelevää kaveriani 2008 ja seuraavana keväänä olinkin jo Deturin opaskoulutuksessa Alanyassa, josta koulun jälkeen siirryin työskentelemään Marmarikseen. Kaksi kesää olin töissä Marmariksessa n. 8 kk kerrallaan ja edelleen kun tänne saapuu, tuntuu kuin tulisi käymään toisessa kodissa 🙂

 

 

Tällä hetkellä istuskelen Marmariksessa Turan Apartin terassilla ja kirjoittelen täältä ihan lomatunnelmissa 😛 Kyseessä on siis ihan ensimmäinen oikea kesälomani 🙂 Kieltämättä tulee ikävä opaselämää täällä ollessa 🙂 Varsinkin kun suomen säät ei oo ihan päässyt vakuuttamaan 😀 Kaipaisin kuitenkin edes kesällä aurinkoa ja lämpöä! Täällä on lämpöä riittänyt, päivittäin yli 40 asteen verran! Huh hellettä! 🙂

Hyvä idea nauttia auringosta, lämmöstä ja saada rusketusta ilman että täysin läkähtyy aurinkotuoliin hotellin altaalla, on lähteä veneretkelle! Veneillessä aurinko tarttuu hyvin (tosin ei myöskään tunnu niin voimakkaana joten aurinkosuoja on todella tärkeä!) kannelle tuulee virkistävästi eikä tunnu tukahduttavan kuumalta. Marmariksessa on satoja veneitä, jotka järjestävät veneretkiä päivittäin kauniille Marmariksen lahdelle. Päivän ohjelma on usein näillä retkillä sama: päivän aikana tehdään useampi uimapysähdys, jolloin on mahdollista pulahtaa Välimereen vilvoittelemaan ja snorklailemaan ja lounasta nautitaan yhdellä näistä pysähdyksistä. Matkanjärjestäjiä on paljon: paikallisia pikkutoimostoja kadun varsilla ja satamassa suoraan veneistä myytyjä retkiä mutta useasti suomalaiset/skandinaaviset matkanjärjestäjät suosittelevat ottamaan retket oman toimiston kautta, silloin voi ainakin olla varma että on vakuutukset ja turvallisuusasiat kunnossa ja että retki todella vastaa sitä mitä on luvattu. Myös opas on kiva olla mukana näillä reissuilla, sillä monesti meriretkelläkin saattaa olla paljon nähtävää tai tietyillä pysähdyspaikoilla mielenkiitoisia legendoja tms.

Maisemia veneestä
Maisemia veneestä

 

Merimakkara
Merimakkara
Muutamat uimahypyt Välimereen :)
Muutamat uimahypyt Välimereen 🙂

Kuitenkin paras veneretki, jonka Marmariksesta käsin voi tehdä on Gökovan veneretki! Ehdoton suosikkiretkeni opasajoilta ja paikkana todella kaunis! Gökova on pieni kylä aivan Marmariksen kupeessa ja suosittu vapaapäivän viettopaikka myös paikallisten keskuudessa. Gökovan lahden vesi on niin kirkasta että pohjan voi tyynellä säällä nähdä veneestä käsin jopa 7 metrin syvyyteen. Gökovan lahti onkin merkitty WWF:n sinisellä lipulla yhdeksi maailman kirkkaimmaksi ja puhtaimmaksi vedeksi! Gökovan veneterkellä poiketaan tietenkin myös Kleopatran saarella, jossa edelleen on antiikin aikaisen kaupungin rauniot. Saaren erikoisuus on sen rannan valkoinen hienonhieno pyöreä hiekka, jonka legendan mukaan Marcus Antonius raijasi Egyptistä saakka rakkaalleen Kleopatralle lahjaksi <3 Näin saari on saanutkin nimen Kleopatran saari 🙂 Tosin hiekka ei oikeesti ole Egyptistä vaan ihan saaren alkuperäinen erikoisuus. Tätä erikoista vulkaanista hiekkaa löytyy vain kahdesta paikasta: Gökovasta Kleopatran saarelta ja Kreetalta. Hiekka on niin erikoista että sitä suojellaan saarella, paikalla on vartija tarkistamassa ettei hiekkaa viedä pois saarelta tai muutenkaan turmella.

 

Valkoinen aivan pyöreä pieni hiekka oli lahja Egyptin kuningattarelle :)
Valkoinen aivan pyöreä pieni hiekka oli lahja Egyptin kuningattarelle 🙂
Cleopatra beach
Cleopatra beach
Reitti kohti Kleopatran rantaa
Reitti kohti Kleopatran rantaa
Ranta aidattu hiekan suojelemiseksi
Ranta aidattu hiekan suojelemiseksi

Tosi ihana päivä vietettiin siis veneillessä ja nyt on aika jatkaa lomailua 🙂

On muuten outoo kun kaikki lapset huutaa täällä Annea 😀 Mun nimi tarkoittaa äiti turkiksi 🙂

 

 

 

Marmaris – My second home

4 kommenttia “Marmaris – My second home

 • 14.8.2015 at 14:59
  Permalink

  Hienoja kuvia. Sulla on todella hyvä peffa Anne-Mari. Se on sopivan muodokas. Hyvä ettet ujostele vähäpukeisten kuvien ottamisessa.

  Vastaa
 • 16.8.2015 at 11:22
  Permalink

  Kuulostaa ihan mielenkiintoiselta kohteelta. Täytyy joskus käydä.

  Vastaa
 • 17.8.2015 at 16:43
  Permalink

  Tulipa ikävä Marmarikseen juttua lueskellessa ja kuvia katsoessa 🙂 Olin siellä kesällä päiväretkellä (Rodokselta käsin). Ihastuin kovasti, toivottavasti pääsen joku kerta sinne pidemmällekin reissulle. Tosin heinäkuussa se 40 astetta ja enemmän oli kyllä minulle liikaa, huuuhhh 😀

  Vastaa
  • 31.8.2015 at 04:02
   Permalink

   Kannattaa ottaa pidempi reissu Marmarikseen ja sitten taas vastavuoroisesti kyläillä Rodoksen puolella 🙂 Molemmat kivoja paikkoja 🙂 Tosiaan hellettä riittää kuumimpaan aikaan juuri heinä,- elokuussa mutta alkukesä ja alkusyksy on jo inhimillisissä lämpötiloissa 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *