Tukka Taikoja Turkissa

Heippa taas 🙂 Ajattelin jatkaa edelleen matkateemaa ja kehua hiukan Turkin palveluita 🙂

Marmaris veneestä käsin
Marmaris veneestä käsin

Kun matkustaa Turkkiin, on näppärää hoitaa samalla muutamia ostoksia, jotka on Suomessa paljon hintavampia mutta laadussa ei ole eroavaisuuksia. Esim. silmälasit/aurinkolasit saa optikkoliikkeistä paljon edullisemmin kuin Suomesta, Turkki on tottakai tunnettu kulta,- ja korutarjonnastaan kuin myös nahkatuotteistaan eli mikäli uutta nahkatakkia hamuaa, sekin kannattaa Turkin matkalta hommata 🙂 Itse olen käyttänyt näitä palveluita hyväkseni asuessani Marmariksessa, mutta tällä kertaa lomaillessa päädyin kokeilemaan Turkin kehuttuja kampaamopalveluita!

Mustafa Kemal Ataturkin patsas löytyy jokaisesta kaupungista ja Marmariksessa se sijaitsee keskustassa
Mustafa Kemal Ataturkin patsas löytyy jokaisesta kaupungista ja Marmariksessa se sijaitsee keskustassa

Parturit ovat Turkissa usein miehiä ja ovat monesti päätyneet alalle jo nuorena kun ovat päässeet oppipojan rooliin kampaamoon (lakaisemaan lattioita jne.) Turkkilaisia kampaamopalveluja ylistetään ja jälleen kerran hinnat ovat edullisia Suomen hintoihin verrattuna 🙂 Ammattitaito ja tieto ovat nykyaikaista, joten ei tarvitse pelätä kävelevänsä ulos kampaamosta jossain kasariletissä 😀  Paikalliset miehet ja naiset käyttävät kampaamopalveluita paljon! Baarimikko saattaa ennen työvuoroaan käydä parturissa muotoilemassa tukan ylös ja turkkilainen nainen käy pesettämässä ja laitattamassa kiharat ihan muuten vaan. Katukuvassa miehillä on lähes kaikilla tyylikäs letti ja lomaillessani parturi/kampaaja-ystäväni kanssa, hän sanoi että kaikkien tukka on leikattu tosi hyvin! 🙂

Itse olen lähes aina ollut blondi. Onnistuin tuhoamaan hiukseni ensimmäisellä kaudellani Marmariksessa, sillä mulla oli teippipidennykset ja vääränlainen poistoaine, joka sitten syövytti oman tukan, pidennystukan sekä teipin kaikki yhdeksi isoksi klimpiksi tonne niskaan 🙁 Apua hain tietty paikalliselta kampaajalta ja aloin käyttämään clip on-pidennyksiä, jotka on mulle ehdottomasti sopivin pidennys vaihtoehto 🙂 En osaa elää edes ripsipidennysten kanssa ja oon kokeillut vaikka mitkä hiustenpidennyksetkin mutta en vaan oo tarpeeksi kärsivällinen hoitaakseni niitä kunnolla tai ottamaan ne ajoissa pois! Muutenkaan ensimmäisten opaskausieni aikana en pahemmin osannut/tiennyt miten tukkaa kuuluisi hoitaa tai suojata niin voitte kuvitella missä kunnossa hiukset oli parin kesän jäljiltä, kun ensinnäkin niitä oli blondattu, uin merivedessä ja kloorivedessä, tupeerasin ja suoristin/kiharsin ja kaikki se aurinko siihen päälle :/ Sitten noin kolme vuotta sitten päätin vaan alkaa kasvattaa omaa väriäni takaisin ja hoitamaan hiuksiani paremmin (edelleen käyttäen clip-on pidennyksiä).

Superblondi alkutilanne
Superblondi alkutilanne
Tästä lähdin kasvattamaan
Tästä lähdin kasvattamaan

Kasvatusprosessi sujui tosi hyvin, hiukan pehmennettiin blondin ja oman tukan rajaa liukuvammaksi ja olin tosi tyytyväinen pitkään 🙂

välivaihe

tässä alkoi jo olla oma väri pitkällä
tässä alkoi jo olla oma väri pitkällä

 

Kunnes nyt oma väri alkoi olemaan jo aika pitkällä ja yleiskuva muuttui mielestäni liian tummaksi, pidennyksetkään ei istunu enää niin hyvin ja muutenkin tottakai kaipasin vaihtelua ja varsinkin kesällä ois kiva jos ois semmonen fresh-tyyli 😛 Pitkän harkinnna jälkeen päätin siis ottaa raidat ja lomaillessani Marmariksessa sitten vihdoin repäsin ja painelin paikalliseen kampaamoon! Kampaamo, johon menin on suosittu myös skandien keskuudessa ja käsittääkseni myös muutaman matkatoimiston suosittelema. Yleensä tarkoittaa sitä että hinnat on hiukan korkeemmat kuin ihan täysin paikallisten suosima paikka syrjemmällä alueella mutta koin turvallisemmaksi mennä paikkaan, jossa on kokemusta myös skandinaavisten hiusten värjäämisestä. Kampaamossa oli oikein ruuhka-aika sinne mennessäni, ilmeisesti valmistauduttiin joihinkin juhliin sillä naisia oli useita, yhdelle laitettiin kampausta, toiselle meikkiä, kolmannelta nypittiin kulmia ja neljänneltä viiksiä ja kokoajan paikalliseen tapaan kovaäänistä keskustelua 😀 Itse ymmärrän hiukan turkkia ja koitin kuunnella sanan sieltä ja täältä mutta ei siitä kyllä mitään tolkkua saanut 😛 Jokatapauksessa pääsin heti penkkiin kertomaan visioni parturille, joka puhui hyvää englantia ja heti alkuun turkkilaiseen tapaan kysyi haluanko jotain juotavaa. Paikalliset ottavat yleensä teetä mutta päädyin vesilasilliseen (koska oon hysteerinen nesteyttäjä 😀 )

Tukka ilman pidennyksiä ja lähes kokonaan omanvärisenä
Tukka ilman pidennyksiä ja lähes kokonaan omanvärisenä
Ja sitten laitettuna
Ja sitten laitettuna

Semmonen pari tuntia myöhemmin tunsin oloni omaksi itsekseni jälleen hiukan vaaleammassa tukassa 🙂 Lopputulokseen olen ollut tosi tyytyväinen, pientä vaaleea raitaa 🙂 Missään nimessä en halua palata superblondiksi, vaan nyt ajattelin taas kasvatella 😀 Katellaan taas kolmen vuoden päästä mitä keksis 😛

raidat käherrettynä
raidat käherrettynä
Blondi meriretkellä
Blondi meriretkellä

Huvittavaa oli, että mua on aina luultu ruotsalaiseksi ja kun käppäiltiin pitkin Marmarista tällä reissulla mulle ei huudeltu mitään mutta miesystävälleni huudeltiin ”Holland holland!” tai ”Germany Germany” ja heti kun kampaamosta astuin raitoineni ulos vastaanotto oli tuttu ”Tjäna tjäna!” 😀 Vaaleasta tukasta ja rusketuksestahan ne ruotsitytöt tunnistaa 😛 😀

Uudet raidat ilman pidennyksiä
Uudet raidat ilman pidennyksiä
Uudet raidat ja tukka kiinni
Uudet raidat ja tukka kiinni
Pidennykset ja uusi vaaleampi tukka
Pidennykset ja uusi vaaleampi tukka
Tjänare!
Tjänare!

Itse tykkään paljon lopputuloksesta ja oon ilonen että otin raidat just lomalla, sain ihanan lomamuiston vaikka nyt on ikävä Marmarista aina kun kattoo peiliin 😛 Hahaa! Mitä mieltä te ootte, oliko hyvä päätös iskee raidat?

Tää svedu sanoo nyt tack och hejdå <3

Tukka Taikoja Turkissa

5 kommenttia “Tukka Taikoja Turkissa

 • 28.8.2015 at 20:26
  Permalink

  ompa täydellisen kaunis nainen 🙂

  Vastaa
 • 30.8.2015 at 01:47
  Permalink

  Harmi että susta on tullut tollanen pintaliito pelle….
  Olet livenä aivan erinäköinen kun kuvissa.
  Paljon laihemman näköinen ja meikkiä kilo kaupalla naamassa…onko mikään enää aitoa…

  Vastaa
  • 31.8.2015 at 04:00
   Permalink

   Millähän perustein olet nyt päätellyt että oon ”pintaliito pelle”? Matkailualalla työskentelevä ihminen, joka kirjoittaa matkailuaiheista tekstiä…. Kamalaa pintaliitoa 😀 Olikohan sulle sitten yllätys että naiset käyttää meikkiä? Ja ihan tiedoksi, mulla ei ole KOSKAAN kiloa meikkiä naamassa, jopa iltameikki on monesti melko nude 😉 Eikä tuosta nyt ota selvää näytänkö laihemmalta livenä :DDD Laihalta en nyt missään muodossa halua näyttää 🙂

   Vastaa
 • 30.8.2015 at 23:52
  Permalink

  Hei,

  väistän nopealla sivuttaisliikkeellä kysymyksesi, mutta sen voin sanoa, että mitä tulee ulkoiseen habitukseesi ja stailiin, matkasi BB-ajoista on edennyt hyvissä merkeissä. Keep up the good work!:)

  Marko

  Vastaa
  • 31.8.2015 at 03:54
   Permalink

   Heippa 🙂 Kiitos kiva kuulla 🙂

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *