Lappeenranta! Mikä ihana kesäkaupunki!

Sattuipa muuten hyvä tuuri viime viikonloppuna, kun oltiin suunniteltu Lappeenrannan reissu just sille ainoalle lämpimälle viikonlopulle! Yleensä mun tuuri on ollut niin kurja näitten säitten kanssa: töissä aina kun ois vähänkään lämmin ja sitten vapaapäivinä sataa :/ Mutta toisin viime viikonloppuna 🙂

Otsikko juontaa juurensa vanhasta vitsistä, jossa kehun lähes kaikkia suomen kaupunkeja ”ihaniksi kesäkaupungeiksi” 🙂 Aina kun tuli puhe Helsingistä, Kotkasta, Lappeenrannasta, Tampereesta, Turusta jne. ensimmäisenä sanoin: ”Ai että miten ihana kesäkaupunki” johon kaverit pikkuhiljaa alkoivat kettuilemaan ettei kaikkia kaupunkeja voi niin luonnehtia. Voipas, ei ne nyt ainakaan ihania talvikaupunkeja ole… 😀 Täytyy sanoa että olen ehdottomasti kesäihminen: aurinko on ihanaa ja valo tuo energiaa, ihmiset on ulkona ja iloisempia jne.

Lähdettiin siis jo perjantaina aikaisin aamusta Helsingistä kohti Lappeenrantaa, jotta kerettäisiin rannalle nauttimaan auringosta koko päiväksi. Ei muuta kun kohti Myllysaarta,  porkkanaöljyt päälle ja palvomaan aurinkoa 🙂

Myllysaari
Porkkanaöljyt käytössä 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Illalla pidettiin piknikki Halkosaaressa ja tehtiin ”sangriaa”. Viime kerralla väänsin sangrian juhannuksena 0,80e maksaneeseen lirtan valkkariin, jonka olin viime talvena kiikuttanut kanarialta. Ei mikään ylin makukokemus, varsinkaan kun iskin appelsiinin tilalta verigreippiä kannuun, kun en sitten näköjään tunnista niitä toisistaan 😀 Hiukan kitkerä sangria mutta ajoi asiansa 🙂 Tämänkertaiseen sangriaan laitettiin ”oikeaa” appelsiinia, mansikoita ja koko komeus sitten vaan boolikulhoon (kannu uupui) ja sinne vielä kylmäkalle, että pysyy viileänä (koska jääpalat on yliarvostettuja ja sulaa laimentaen kurjasti koko boolin..siis sangrian :))  Harjoittelun varaa tässä sangrian tekemisessä kenties… 🙂 Luovuudesta ehkä kuitenkin pisteitä 😛

kaunis "sangria"
kaunis ”sangria”

 

Halkosaaressa auringonlaskun aikaan

 

Lauantaina oli Lappeenrannan kaljakellunta, jota varten meillä oli rekvisiitat valmiina: pari isoa uimapatjaa, kumivene, coronahatut, megafooni ja muutama puhallettava baywatch-kelluke, kumiankka ja olutta tottakai! Tämä oli jo toinen kerta kun osallistun Lappeenrannan kaljakelluntaan, mikäs sen mukavampaa kun kellua auringossa Saimaalla nauttien lämmöstä, hyvästä porukasta ja oluesta 🙂 Päivä oli tosi kiva ja vitsimielessä oltiin ”valvojina” tapahtumassa ja annettiin sitten megafooniin tärkeämpääkin tärkeämpiä ohjeistuksia pitkin päivää kuten: ”Veteen ei pissitä!” ”Muistakaa huolehtia nesteytyksestä!” ”Suojautukaa auringolta! Täältä saa lainaan 30, ja 15 suojakertoimista ja porkkanaöljyä ammattilaisille!” ”Saimaata ei roskata!”  Ensin aattelin et mua aletaan jossain vaiheessa paiskoa tölkeillä kun jengiä alkaa ärsyttää huutelu, mutta tulikin päinvastainen reaktio ”Laita sitä megafoonia kovemmalle, kun ei kuulu!” 😀 Aika-ajoin kajautin ilmoille myös tärkeää pikkufaktaa Saimaasta ja Lappeenrannasta (vissiin jää päälle tää matkaoppailu ja lentokoneessa kuuluttaminen).  Tiedä sitten onko se hyvä idea antaa mulle käyttöön megafooni mutta oli kyllä hauskaa! 😀

 

 

"Veteen ei sitten pissitä!"
”Veteen ei sitten pissitä!”
Rantavahdit

 

Loppujenlopuksi megafooni osoittautui oikeasti hyödylliseksi, sillä iltaa kohden alkoi ranta-alue näyttämään aika sotkuiselta, jengi jätti roskia sinnetänne ja jotkut jopa heitteli järveen tyhjiä tölkkejä! Mä en oo koskaan tajunnut tahalteen roskaamista ja sotkemista! Toki ymmärrettävää jos päivänmittaa muutama tölkki vanhingossa karkaa veneistä mutta että tahallaan paiskotaan upeaan suomen luontoon ja Saimaaseen niin saa kyllä näkemään punaista! Ei varmaan oo vaikeeta ottaa mukaan roskapusseja ja kerätä omat roskat niihin, koska ihan parinkymmenen metrin päässä on isot roskikset! Lappeenrannan kaljakellunta on epävirallinen tapahtuma ja jos näitä kivoja tapahtumia halutaan jatkossakin pitää, kannattaisi tämmöisiä asioita, kuten roskaamista ja lasipullojen paikalle tuomista hiukan miettiä etukäteen 🙂 Oon  ihan lapsesta asti ollut suuri eläinten ja luonnonystävä (äidiltä perittyä) enkä voi sietää minkäänlaista eläinten kaltoinkohtelua tai luonnon tuhoamista! Näinpä siis päätettiin siskopuoleni kanssa tehdä rannalla kierros ja jakaa kaikille roskapusseja, että saavat kerättyä ainakin  omia roskiaan yhteen pussiin. Näppärää että oli megafooni matkassa mukana, mä huutelin siihen että jaetaan roskapusseja ja Emmi tuli pussejen kanssa 🙂 Oma-aloitteista toimintaa ja tietenkin myös pilkesilmäkulmassa, sillä molemmille oltiin teipattu hattuihin jesarilla ”valvoja” 😀

Tuimat valvojat :D
Tuimat valvojat 😀

Kaikenkaikkiaan todella onnistunut reissu! Toivottavasti tekin nautitte täysillä tuosta lämpimästä ja aurinkoisesta viikonlopusta <3 Ja mitä tästä opimme: Lappeenranta todellakin on huikea kesäkaupunki! 😉 Suosittelen!

P.S. Note to self: Se on sitten Näkäräinen, kun haluaa shotin ja Mäkäräinen on se kakkakärpänen, joka puree! Check!

Lappeenranta! Mikä ihana kesäkaupunki!

3 kommenttia “Lappeenranta! Mikä ihana kesäkaupunki!

 • 10.7.2015 at 11:24
  Permalink

  En mainostelis porkkanaöljyn käyttöä julkisessa blogissa! tiedän myös erään ihmisen joka aina käyttänyt matalia suojakertoimia ja ruskettuu nopeasti, never ever pala mutta palvoo aurinkoa! Ja melanooma :(. Eli haen vaan sitä että jos sun lukijoina kovinkin nuoria ihmisiä niin vaarallisilla vesillä mennään. Anna ainakin enemmän infoa. Sori negatiivisuus, mutta särähti niin silmille 🙂

  Vastaa
  • 20.7.2015 at 18:10
   Permalink

   Porkkanaöljy ei ole laiton aine 😀 Enkä ole sitä mainostanut, omassa blogissanihan saan kirjoitella mistä vain 🙂 Ja myös noissa aurinkoöljyissä on kunnolla suojakertoimia, kuten minun porkkanaöljyssäni. Ehdottoman tärkeää suojautua auringolta siinä olet oikeassa! Toivottavasti huomasit että mukanani oli myös 50 ja 30 suojakertoimista joista myös mainitsin 🙂

   Vastaa
 • 10.7.2015 at 13:38
  Permalink

  Miksi oot poistanu mun kommentin? 😀

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *